Tudástár

Klímatisztító spray vagy klímatisztító hab?

2019.04.22 22:13
Klímatisztító spray vagy klímatisztító hab?

Segítünk önnek is eligazodni az otthoni autóklíma tisztítás világában. Mi is a különbség a klímatisztító sprayk, klímabombák, klíma habok között? Melyiket válassza? Nagyon nem mindegy mi is a célunk és mennyire szeretnénk belefolyni a témába. Valamit csak autóhoz tudunk használni, de egyes típusú termékek otthoni klímaberendezésekhez is megfelelőek. Pár ezer forint és némi idő ráfordítással magunk is elvégezhetjük autónk légkondicionálójának tisztítását és fertőtlenítését.

Alapvetően 2 féle rendszert különböztetünk meg. Egyik az úgy nevezett klíma bomba, másik pedig a klímatisztító spray / klímatisztító hab. Természetesen létezik az ózongenerátoros tisztítás is, de lényegesen drágább mulatság otthonra egy ilyen eszköz beszerzése, mint a fent említett termékek használata.

1. Klímatisztító spray

Az otthoni klímatisztítás leghatékonyabb eszköze a klímatisztító spray / klímatisztító hab. Működésük egyszerű, minimális szerelés szükséges vagy inkább ajánlott hozzá. Valamelyik termék hab állagú, másikban pedig speciális folyékony anyag van. Hatékonyságukat nem befolyásolja, hogy milyen állagú anyag jön ki a flakonból. A klímabombánál több munkát igényel ezen termékek használata, de nem kell megijedni. Meg is hálálja a légkondicionáló rendszer a belefektetett időt. A szórófejre egy hosszú műanyag csövet kell ráhúzni és bejutattni a hatóanyagot a megfelelő helyre. Hogy hova is kell bejutattni a klíma sprayt? Több leírás és kép is tájékoztat minket arról, hogy autónk szellőzőrostélyán / szellőzőrácsán bejuttathatjuk az anyagot és hagyjuk hatni. A gyakorlat és a tapasztalatok viszont azt mondatják, hogy a nagyobb eredmény érdekében a pollenszűrőt távolítsuk el és az autónk klímaberendezésének a beltéri egységére, a hőcserélőjére közvetlenül jutassuk a tisztítószeret. Munka végeztével a fűtésrendszerünket maximuális teljesítmény mellett 10-15 percig járassuk, hogy teljesen kiszáradjon a rendszer és az oldószerek elpárologjanak. Nem túl erős, de kellemes illat marad végül, de ez csak mellékes. Ugyanis a valódi eredmény a fertőtlenített és lerakódott koszoktól mentes klímarendszerünk. Ezeket a termékeket otthoni klímaberedezésnél is bátran használjuk.

KLÍMATISZTÍTÓ SPRAY 500ML MOTIP 090508

KLÍMATISZTÍTÓ SPRAY 250ML LIQUI MOLY

 

2. Klímatisztító bomba

Ha nem szeretnék a fenti munkafolyamatot elvégezni vagy nincs lehetőségük rá, akkor a klíma bomba, klíma fertőtlenítő sprayt használják. Hátránya, hogy a valódi lerakódásokat nem távolítja el, csak fertőtlenít és kellemes illatot hagy maga után. Ellenben végtelenül egyszerű, olcsó, se szerszámot nem igényel, sem barkács tapasztalatot. Előfordul csak illatosító bomba és fertőtlenítő bomba is. Használatuk azonos. Szórófejet le kell nyomni, ezáltal reteszelni, így folyamatosan fog kiáramolni a tartalma. Járművünk hátsó lábtér részére kell elhelyezni. Természetesen szembe ne kerüljön. Javasolt az első üléseket előre húzni, hogy a flakon tartalma a levegőbe permeteződjön, ne az első ülések hát vagy fejtámlájára. A légkondícionáló rendszert maximális fokozatra és belső keringetésre kell kapcsolni, majd becsukni az ajtókat és elhagyni az autót. Körülbelül 15 perc elteltével a motor leállítható és egy alapos szellőztetés után végeztünk is a munkával.

KLÍMATISZTÍTÓ SPRAY GREEN-LEMON 150ML SONAX 323400

KLÍMA FRISSÍTŐ SPRAY 150ML LIQUI MOLY

KLÍMATISZTÍTÓ ÉS FERTŐTLENÍTŐ SPRAY SF 7080 150ML HYGIENE SPRAY LOCTITE

LÉGKONDI ÉS UTASTÉR FRISSÍTŐ SPRAY-CITROM ILLAT 150ML MOTIP 000722

LÉGKONDI ÉS UTASTÉR FRISSÍTŐ SPRAY-NARANCS ILLAT 150ML MOTIP 000720

LÉGKONDI ÉS UTASTÉR FRISSÍTŐ SPRAY-LEVENDULA ILLAT 150ML MOTIP 000721

LÉGKONDI ÉS UTASTÉR FRISSÍTŐ SPRAY-ALMA ILLAT 150ML MOTIP 000720

 

Bármelyik megoldást is választjuk, javasolt minden klíma szezon elején (tavasszal) megismételni, szerencsésebb esetben hűtés szezon végén is (ősszel). Nem nagy idő és pénzbefektetés. A kisebb megbetegedéseket, köhögést, orrfolyást hajlamosak vagyunk annak betudni, hogy a klíma hűvös levegőjében fáztunk meg, pedig ezek nagy része bakteriális, vagy gombás fertőzés, amit a szennyezett klímánk levegőjétől kaptunk. Szinte mindannyiunk családjában van asztmás vagy egyéb légúti problémákkal küszködő személy. Ez lehet örökletes vagy sok egyéb tényező is okozhatja. Ilyen például a klíma szennyezettsége. Ezekkel az egyszerű eszközökkel a kellemetlen szagok, gombák, baktériumok és mikrobák ellen is hatékonyan szembe tudunk szállni.

 

Kattintson ide AKCIÓS KLÍMATISZTÍTÓ SPRAY kínálatunk megtekintéséhez

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu
;