Tudástár

Otthoni autómosás

2019.04.28 20:15
Otthoni autómosás

Nem kerül egy vagyonba szeretett autóját tisztán tartania! Ha azt szeretné, hogy autója ragyogjon, akkor nem csak a méreg drága autókozmetika és a siettetős pénzbedobós autómosó közül választhat. Minőségi autómosását ön is megtudja otthon csinálni egy kis időráfordítással. Egyszeri beruházás az autómosó kellékekre, amikhez a cikkben tanácsokat és praktikákat is mutatunk.

Egy autó a legtöbb tulajdonos számára sokszor szinte olyan kincs, mint egy gyermek. Ápoljuk, gondozzuk és folyamatosan karban tartjuk annak érdekében, hogy mindig a lehető legjobb formáját tudja hozni. Ebbe természetesen beletartozik az is, hogy gondoskodunk kell a megfelelő műszaki állapotról, de a makulátlan megjelenés – főleg jó időben – szintén nagy vesszőparipája a legtöbb gépjárművezetőnek. Az autómosók kiváló lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy újjá varázsoljuk szeretett négykerekűnket, de valljuk be: ez a módszer nem túl költséghatékony, ha rendszeresen benzinkútnál, vagy egyéb automata segítségével tisztítunk. Ahhoz pedig, hogy megszépüljön egy autó egyáltalán nem kell vagyonokat fizetni, mindössze néhány jó minőségű autókozmetikai szerre, és pár autómosó kellékre lesz szükség.

autóápoló szerek

Ebből kifolyólag sokan az autómosást házilag végzik. Ez hosszú távon sokkal olcsóbb, hiszen a megvásárolt autóápoló szerek és eszközök több ideig ki tudnak szolgálni, másrészt ha saját magunk csináljuk a műveletet, az sokkal jobb érzés.

A következő termékek segítségével gyorsan és hatékonyan végezheti el az autómosást: autósampon, autómosó szivacs, autómosó kefe, törlőkendő, vödör, vízlehúzó, viasz, wax, polírozó, fényszóró felújító készlet, tisztító gyurma, karc eltávolító, fólia tisztító és ápoló, illetve műanyagápoló. Ha szükséges, akkor vessen be rovar eltávolító szivacsot és spray-t, illetve lökhárító felújító készletet is.

Az autó belterének tisztítása

Mivel az autó belső részével folyamatosan érintkezünk, így a belső tér takarításáról is gondoskodni kell. Ehhez megfelelő tisztítószerekre, kendőkre és szivacsokra lesz szükség. Adott esetben komplett autókárpit tisztításra. Mindezt, és a teljes autómosást házilag is el lehet végezni, méghozzá pofonegyszerűen.

Először is megfelelő helyszínt kell találni a feladathoz, ugyanis biztosan nagy mennyiségű vegyszeres vizet kell elvezetni valamerre. Egy közterületi parkolóban bizonyára nem vennék jó néven a környék lakói, ha eláztatná a környező autókat, sőt nem is környezetbarát ez a megoldás. Ráadásul a legtöbb településen tilos a lefolyóba, vagy csatornába engedni a természetre káros folyadékokat.

Amennyiben megvan a helyszín, onnantól már csak pár apróság és némi kitartó munka kell ahhoz, hogy kívül-belül újjá varázsoljuk szeretett négykerekűnket.

Először slaggal, vagy vödör segítségével vízzel öblítse le gépjárművét. Ha van kéznél magasnyomású tisztító, az még jobb.
Ezután töltsön meg egy vödröt vízzel, majd öntsön hozzá autósampont. Autómosó szivaccsal ezután törölje át alaposan a karosszériát, felülről lefelé. Ha olyan piszokkal találkozik, amelyet nem tud így eltávolítani, akkor vessen be autómosó kefét. Ügyeljen arra, hogy a szélvédők teljesen tiszták legyenek, hiszen a biztonságos vezetés egyik alappillére a tökéletes kilátás.

autókarosszéria tisztító eszközök

A rovareltávolító eszközök a lökhárítókon és a motorháztetőn felhalmozott bogarak eltüntetésekor tudnak igazán nagy segítséget jelenteni.

Az autómosás koronája a kerekek és a felnik megtisztítása, hiszen e nélkül nem lesz az igazi az összhatás. A keréktárcsa tisztító spray-ek elengedhetetlenek ennél a folyamatnál.

Öblítés, utolsó simítások

Végezetül öblítse le alaposan gépkocsiját, majd jól törölje át, hogy a visszamaradt nedvesség ne hagyjon foltokat a karosszérián.

Nálunk is számtalan olyan minőségi autóápoló szert és eszközt talál, amelyek könnyűvé és gördülékennyé teszik a műveleteket.
Az autósamponokat, különböző zsíroldókat, kendőket, rongyokat, keféket, szivacsokat, gumikesztyűket és egyéb kiegészítőket pár kattintással megrendelheti webshopunkból.

A gépjármű külső részének tisztításakor finom szőrzetű keféket válasszon a karcolódások elkerülése érdekében.
A belső tér megfelelő takarításáról se feledkezzen meg, hiszen az idő előrehaladtával a baktériumok és a különböző fertőzések is elszaporodnak az autó külső és belső részén egyaránt. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal végzi el az autómosást és a takarítást.

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu
;