Tudástár

2021.04.06 23:07
EU 2019/1148 rendelet

Szeretnénk tájékoztatni tisztelt partnereinket a robbanóanyagok prekurzorainak forgalmazásáról és használatáról szóló új uniós rendeletről (2019/1148).

Népszerű téli teherautós felszerelések

A téli időjárási viszonyok nem kiszámíthatóak, ezért ha autóba ülünk fel kell készülnünk a váratlan helyzetekre, ebből adódóan összeszedtük azokat a felszereléseket, amelyeket mindenképp célszerű betenni a teherautónkba. Ezek az eszközök nem csak hasznunkra válnak, de biztonságot is jelentenek. Télen az autózás egyet jelent a jéggel és a hóval történő harcolással.

2019.04.28 20:15
Otthoni autómosás

Nem kerül egy vagyonba szeretett autóját tisztán tartania! Ha azt szeretné, hogy autója ragyogjon, akkor nem csak a méreg drága autókozmetika és a siettetős pénzbedobós autómosó közül választhat. Minőségi autómosását ön is megtudja otthon csinálni egy kis időráfordítással. Egyszeri beruházás az autómosó kellékekre, amikhez a cikkben tanácsokat és praktikákat is mutatunk.

Klímatisztító spray vagy klímatisztító hab?

Segítünk önnek is eligazodni az otthoni autóklíma tisztítás világában. Mi is a különbség a klímatisztító sprayk, klímabombák, klíma habok között? Melyiket válassza? Nagyon nem mindegy mi is a célunk és mennyire szeretnénk belefolyni a témába. Valamit csak autóhoz tudunk használni, de egyes típusú termékek otthoni klímaberendezésekhez is megfelelőek. Pár ezer forint és némi idő ráfordítással magunk is elvégezhetjük autónk légkondicionálójának tisztítását és fertőtlenítését.

Milyen olaj kell az autómba?

Örök érvényű kérdés minden jármű tulajdonosnál: Milyen motorolaj kell az autóba?

Érthető módon foglalkoztat mindenkit ez a kérdés, hiszen az emberek többségének az ingatlanja után a második legnagyobb vagyontárgya az autója. Akinek nincs, az gyűjtöget rá, akinek van, az pedig óvja, vigyáz rá, karban tartja, igyekszik jó gazdája lenni. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy olcsóbb is autónkat karbantartani és rendszeresen egy bizonyos összeget ráfordítani, mint orvosolni a jóval nagyobb horderejű és javítási költségű problémákat, ha egyáltalán lehet még orvosolni, mivel vannak visszafordíthatatlan károk is.

Cikkünkben igyekszünk több megoldást is nyújtani, hogy milyen motorolajat válasszon járműve számára. Pont ezért, különböző mélységekben elemezzük a témát.

2018.12.16 19:44
Hólánc mérettáblázat

A hóláncot mindenkinek a gumiabroncs mérete alapján kell kiválasztani. Vannak, akik csupán azért vásárolnak hóláncot, hogy szükség esetén bemutassák a szomszédos országaink hatóságainak, de az ő esetükben is javasolt, hogy ha már pénzt szánnak rá, akkor a megfelelő méretet válasszák.

Az árakat befolyásolhatja számos tényező. Mint például a mérete, a fel és leszerelés könnyebbsége és természetesen a márkája.

Az alábbi hólánc méret katalógust Önnek készítettük el, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő hóláncot nem összekerék meghajtású gépjárművéhez.

Olvassa le méretet a gumiabroncsa oldalsó felületéről, majd keresse meg a lenti táblázatban.

Fontos, hogy egyes autó típusok bizonyos kerékméretek esetén nem szerelhetőek egy adott hólánc típussal. Ez főleg a szűk kerékjárattal rendelkező járműveknél fordulhat elő.

Hólánc kiválasztása, felszerelése

A tél, valamint a hideg idő megérkezésével egyidejűleg várható a hó és a jég. A gyerekek bizonyára örömmel fogadják a havat és a csúszkálást az iskolaudvaron, de az autósoknak sok kellemetlenséget okozhat a fent említett két időjárási esemény.

Érdemes már időben felkészülni, hogy ne érjen minket derült égből villámcsapásként a tél. A hólánc (gumiabroncsokra szerelhető lánc) javítja járműve tapadását a téli útviszonyok mellett, a havas, jeges autóutakon. Esetenként csak a hólánc használata mellett tud tovább haladni.

Előfordulhat, hogy elegendő segítséget tud nyújtani a hólánc spray vagy hókarom is. Ezek egyszerű és olcsó alternatívák, de egyik sem nyújt olyan hosszú távú megoldást, mint a hólánc, és természetesen miután elhasználtuk, pótolni kell őket.

A hóláncot a kamion méreteken kívül minden esetben párban árulják. Egy-két kivételtől eltekintve, mindig a meghajtott kerekekre kell felszerelni. Összkerék meghajtású gépjárművek (4x4) esetén mind a négy gumiabroncsra szükséges rászerelni. Ha erre nincs lehetőség, abban az esetben a kormányzott kerekekre kell tenni. Rendkívüli hó vagy jégviszonyok mellett javasolt az elsőkerék meghajtású, hátsókerék meghajtású és összkerék meghajtású járműveknél is mind a négy kereket hólánccal ellátni.

Modern GPS nyomkövető rendszerek, gépjárművek nyomon követése

Manapság értékeinkre rendkívül vigyázni kell, hiszen a lopások, bűncselekmények és a betörések száma az elmúlt évek során megnövekedett. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már rendelkezésre állnak olyan innovatív eszközök is, amelyekkel biztonságosabb körülményeket teremthetünk ingóságainknak. A gépjárművek védelme érdekében meglehetősen hatékony módszer a GPS-es gépjármű nyomkövetés.

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu
;