Új jelszó kérése
 

Tudástár

2018.12.16 19:44

A hóláncot mindenkinek a gumiabroncs mérete alapján kell kiválasztani. Vannak, akik csupán azért vásárolnak hóláncot, hogy szükség esetén bemutassák a szomszédos országaink hatóságainak, de az ő esetükben is javasolt, hogy ha már pénzt szánnak rá, akkor a megfelelő méretet válasszák.

Az árakat befolyásolhatja számos tényező. Mint például a mérete, a fel és leszerelés könnyebbsége és természetesen a márkája.

Az alábbi hólánc méret katalógust Önnek készítettük el, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő hóláncot nem összekerék meghajtású gépjárművéhez.

Olvassa le méretet a gumiabroncsa oldalsó felületéről, majd keresse meg a lenti táblázatban.

Fontos, hogy egyes autó típusok bizonyos kerékméretek esetén nem szerelhetőek egy adott hólánc típussal. Ez főleg a szűk kerékjárattal rendelkező járműveknél fordulhat elő.

A tél, valamint a hideg idő megérkezésével egyidejűleg várható a hó és a jég. A gyerekek bizonyára örömmel fogadják a havat és a csúszkálást az iskolaudvaron, de az autósoknak sok kellemetlenséget okozhat a fent említett két időjárási esemény.

Érdemes már időben felkészülni, hogy ne érjen minket derült égből villámcsapásként a tél. A hólánc (gumiabroncsokra szerelhető lánc) javítja járműve tapadását a téli útviszonyok mellett, a havas, jeges autóutakon. Esetenként csak a hólánc használata mellett tud tovább haladni.

Előfordulhat, hogy elegendő segítséget tud nyújtani a hólánc spray vagy hókarom is. Ezek egyszerű és olcsó alternatívák, de egyik sem nyújt olyan hosszú távú megoldást, mint a hólánc, és természetesen miután elhasználtuk, pótolni kell őket.

A hóláncot a kamion méreteken kívül minden esetben párban árulják. Egy-két kivételtől eltekintve, mindig a meghajtott kerekekre kell felszerelni. Összkerék meghajtású gépjárművek (4x4) esetén mind a négy gumiabroncsra szükséges rászerelni. Ha erre nincs lehetőség, abban az esetben a kormányzott kerekekre kell tenni. Rendkívüli hó vagy jégviszonyok mellett javasolt az elsőkerék meghajtású, hátsókerék meghajtású és összkerék meghajtású járműveknél is mind a négy kereket hólánccal ellátni.

argep.hu
;