Total

Akciós Total termékeink listázásáért KATTINTSON IDE

Származási ország: Franciaország

 

Forgalmazott termékek:
-total kenőanyag

-total olajok

-földgáz

-villamos energia

 

Leírás:

A Total - multinacionális energiaipari vállalatként - elkötelezett az innováció mellett, és kezdeményezéseivel arra törekszik, hogy fenntartható módon kielégítse az emberiség energiaigényét. A Total világ negyedik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, és a világ élvonalába tartozó vegyszergyártó. Több mint 130 országában működik, és közel 100.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Total tevékenységi köre felöleli az olajipar minden fázisát, többek között a nyersolaj és a földgázkutatást és -gyártást, gázértékesítést, a kőolajtermékek szállítását, finomítását és értékesítését, valamint nemzetközi nyersolaj- és kőolajtermék- kereskedelemet is. A Total ezenkívül a vegyiparban is jelentős szerepet játszik.

 

Az Északi Tenger, Afrika és a Közel-Kelet a Total három fő termelési területe, valamint jelen van még Észak- és Dél-Amerikában és Délkelet-Ázsiában is. A Csoport a gázpiac egyik legjelentősebb szereplője annak köszönhetően, hogy a folyékony földgáz (LNG) ágazatban erős pozíciót vívott ki, valamint, hogy az európai, közel-keleti és latin-amerikai tevékenységeit fejlesztette a gázforgalmazás és a gázüzemű kombinált-ciklusú erőművekben előállított villamos energia és a megújuló energiaforrások terén.

 

A Total 28 finomítóban rendelkezik részesedéssel (ezek közül 13-at közvetlenül üzemeltet). Kiskereskedelmi hálózattal főleg Európában és Afrikában van jelen és két jól ismert üzemanyag-márkát forgalmaz. A legnagyobb európai finomító- és forgalmazó-vállalataként a Csoport integrált infrastruktúrája az egyik legversenyképesebb, jól alkalmazkodott az új európai termékelőírás szabványokhoz. A hangsúly Európán kívül a növekvő piacokra helyeződött, mint a Földközi-tengeri Medence, Ázsia és Afrika (ahol a földrész vezető forgalmazója), valamint a specialitásokra, mint a PB-gáz, a repülőgép üzemanyagok, a tengerészetben használt termékek, a kenőanyagok, az oldószerek, a bitumen és a nehéz fűtőolajak.

 

A Total Vegyipari Részlege előkelő helyet vívott ki Európában és világszerte, a petrolkémiai egységek pedig a Csoport finomítói tevékenységébe való integrálásból profitálnak. Az Arkema, amely végül önállósodni fog, gyártja a vinil termékeket, ipari vegyszereket és a magas minőségű termékeket. A főleg Európába és az Egyesült Államokba települt Vegyipari Részleg kiváló partnere az iparágak széles körének, mint a gépkocsigyártó-, szállítmányozó-, csomagoló-, magas- és mélyépítő-, sport és szabadidős, higiéniás és egészségügyi, vízügyi, papíripari, elektronikai, mezőgazdasági ágazatok.

 

Főbb számadatok:

A kutatás-kitermelés területén a Total a 4. legnagyobb olaj- és gáztermelő, 1. helyen áll Afrikában és 2. a Közel-Keleten.

 

Olaj- és gáztermelés: 2,54 millió barrel nyersolaj egyenérték/nap.
Tartalék: 11,40 milliárd barrel nyersolaj egyenérték/nap.
Beruházások: 5,3 milliárd €. A Termelési Részleg alkalmazotti létszáma 14.017 fő.
A Finomítás-Marketing területén a Total Európában az 1., Afrikában a 2. helyen áll.

 

Finomító kapacitás: 2,7 millió barrel/nap.
Kiskereskedelmi hálózat: 15.839 szervizállomás TOTAL és ELF márkanevek alatt.
Értékesítés (beleértve a Tradinget és a Csoport nettó részvényeit a CEPSA-ban – 45,3 %): 3,7 millió barrel/nap.
Beruházások: 1.2 milliárd €. Az Értékesítés-oldali (Downstream) részleg alkalmazotti létszáma 34.410 fő.
A Vegyipar területén a Total a világ egyik legnagyobb integrált gyártója.
Beruházások: 1,1 milliárd €. A Total Vegyipari részlegében (összesített területén belül) az alkalmazotti létszám 61.212 fő.

Akciós Total termékeink listázásáért KATTINTSON IDE

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu
;