Mobil

Akciós Mobil termékeink listázásáért KATTINTSON IDE

Származási ország: Amerikai Egyesült Államok

 

Forgalmazott termékek:

-mobil kenőanyagok

-mobil olajok

 

Leírás:

Az Exxon Mobil Corporation vagy ExxonMobil amerikai olaj- és gázcég, John D. Rockefeller Standard Oil nevű cégének leszármazottja, egyike a világ hat energiaóriásának, köztük is a legnagyobb.

 

2007-es adatok alapján a világ legnagyobb árbevételű cége: a 2007-es pénzügyi évben árbevétele 390.3 milliárd $ volt, a teljes 2007-es magyar bruttó nemzeti termék csaknem háromszorosa. (Korábban a Walmart volt a legnagyobb, de az olajárak emelkedése feltornázta az ExxonMobil bevételeit.) Piaci kapitalizáció alapján is a világ legnagyobb cége. (2008 végén 406.1 milliárd dollár.)

Tartalékai 72 milliárd hordó kőolajnak megfelelő mennyiségűek voltak 2007 végén, ami az akkori kitermelési ütem mellett több, mint 14 évre elegendő.

Az Energiaóriások közt a legnagyobb, de napi 4,18 millió hordós 2007-es kitermelése a világ kitermelésének mindössze három százalékát tette ki és ebben a tekintetben több állami tulajdonú olajcég is túlszárnyalta. Olaj- és földgáztartalékai a világ tartalékainak kevesebb, mint egy százalákát teszik ki, ennek alapján a 14. a világon 2007-ben az ExxonMobil adózott nyeresége alapján is a legnagyobb volt a világon: ez majdnem 40 milliárd dollárt tett ki.

.

Akciós Mobil termékeink listázásáért KATTINTSON IDE

argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac olcsobbat.hu
;